En liten berättelse om mig själv och min uppfödning.

2006-02-02

 

Jag heter Kristina Norén och bor med min familj utanför centrala Örebro. Våra döttrar är nästan utflugna så våra fyra birmor fyller tomrummet!
Jag har alltid älskat katter, som liten satt jag fullständigt uppslukad och bara tittade på dessa underbara varelser hos min kusin som nästan jämt hade kattungar!
Vi har alltid haft husdjur. Våra döttrar är uppvuxna med kanin, marsvin och fåglar och jag såg till att vi fick små djurbebisar hela tiden av alla sorter.
När vår äldsta dotter av misstag öppnade dörren och hennes älskade fågel flög ut var sorgen fullständig här hemma.
En dag kommer vår yngsta dotter hem från fritids och berättar att hon varit hemma hos fröken och tittat på hennes birmakattungar , det var det sötaste hon sett !!! Fröken heter Inger Bergvall och har S* Blue Mountains Helig Birma uppfödning!

När min man och jag sitter och fikar på min födelsedag bestämmer vi oss för att skaffa katt. Eftersom jag nu visste att birmakatten var den ras som jag tyckte var den allra vackraste så var det ingen tvekan vem jag direkt vände mig till, naturligtvis Inger!
Vilken tur, Inger visste en kull kattungar nyligen födda utanför Örebro där pappan till ungarna var hennes S*Blue Mountains Oskar, en underbart vacker brun birmahane .
Vår äldsta dotter väljer den minsta birmapojken i kullen, men med de blåaste ögonen och ett helt underbart uttryck.
Vi får välja namn och vi tycker att han är en kung Cesar!
Cesar har ett underbart temperament och var jättesnäll på alla utställningar. Han fick nästan hela tiden sina cert och gick även upp i panel vid några tillfällen.
Cesar blev pappa till sammanlagt tolv bebisar innan vi kastrerade honom.

På en utställning fick jag för första gången se en lilamaskad birma hona, helt bedårande, jag hade aldrig sett något vackrare!
Cesar behövde sällskap tyckte vi, en birmakompis kan bara bli bättre för oss alla i familjen. Nu hade jag tur, S*Remiz Helig Birma uppfödning hade en kull där det fanns en lila hona. Jag fick Ann-Christin Anderssons förtroende att köpa henne för avel och utställning, min lycka var fullständig. S*Remiz Khimberlit   Kazz flyttade hem till oss och fick namnet Isabelle!
Isabelle tyckte inte om utställning, det var synd för hon fick mycket fina bedömningar, men som domarna sa "hon är lite blyg".
Men att få en kull kattungar såg vi fram emot här hemma. Isabell fick två kullar, men hon fick ungarna lite för tidigt så dom var små och det var nervöst när hon skulle föda. Jag fick rådet av vet. Leif Hogfors att så här skulle det nog fortsätta, det bästa vore att kastrera henne. Eftersom jag fick lilla Isadora, lilatabbymaskad , i sista kullen, sparade jag henne och kastrerade Isabelle.
 

Nu startade jag min uppfödning med stamnamnet S*Mandelstenens Helig Birma . 

I Isadoras tredje kull, E-kullen, föddes det en pojke som fullständigt tog mig med storm när han öppnade sina ögon, han var helt bedårande !! När han skulle tingas klarade jag inte av att lämna honom, han fick stanna hos oss, vår underbara och gosiga Efraim !!
Isadora har nu gått på p-piller och Efraim har fått blivit pappa till sexton bebisar.

Efraim har bl.a. blivit pappa till en rekordkull på sex bebisar, alla stora och fina med den vackra honan S*Biakims Tarragona. Anna Ekstrand med S*Mo De Anns uppfödning och jag har haft ett gott samarbete i mitt avelsarbete. Anna är ägare till Isadoras pappa S*Skogshöjdens Outsider och även ägare till Efraims pappa S*Lacrimas Double Ice . När Anna ville få tillbaka sina linjer så passade Efraim bra, han fick träffa Annas vackra hona S*Ullstrumpans Qumquat och resultatet blev underbare S*Mo De Anns Impala som fick stanna hos Anna och bli hennes egen avelshane .
Nu är Efraim kastrat och jag planerar att para Isadora igen för att få uppleva detta underbara som det är att få kattungar när det går bra. Det skulle vara en fin avslutning för Isadora som lyckats med att ta tileln EC förra året, 2005.

Kristina med familj och fyra underbara birmor !!  

Jag vill TACKA Annica Petersén , S*Gulledej´s Helig Birma , för det stora arbete hon lagt ner med utformningen av min hemsida, det hade inte blivit någon hemsida utan hennes hjälp.

Du är guld värd Annica!

Kram/Kristina